Bostadsporr

Hoom: lyxförpackad billig bostadsporr

hoom

Jag brukar få den av min pappa när vi träffas. Han får den i brevlådan eftersom han bor i Djursholm. De tror uppenbarligen att vi i Bromma inte är tillräckligt rika för att ha råd med de dyraste bostäderna (och det har de nog rätt i).

Det är en tidning som ser ut som ett inredningsmagasin med lite bostadsannonser på slutet, men som i själva verket är bostadsannonser rakt igenom. Först ett ”reportage” om Djursholmsvillan för 19 millar:

”Jugend och nationalromantik i skön förening präglar det underbara huset som vi en härlig varm majdag ska syna lite närmare i sömmarna.”

Mäklarsvenska i lyxförpackning. Men det glossiga papperet till trots, det torftiga språket avslöjar att det är långt ifrån riktiga inredningsreportage. Det är en mäklarannons med lite längre text bara. Undrar hur mycket Skeppsholmen (mäklaren i detta fall) har betalat Hoom för att få detta ”reportage”? Lite senare i tidningen dyker villan upp igen, fast då med ”Skeppsholmen” som avsändare i riktigt annonsformat.

Men det kanske inte spelar roll att det inte finns tillstymmelse till riktig journalistik i denna tidning? Jag antar att folk inte köper porrtidningar för de ”långa fina reportagen” heller,  så varför slösa journalistik på bostadsporr?

Hoom funkar ju fint som fluktarblaska för oss som vill drömma oss bort en stund till en jugendvilla i Djursholm…

Annonser

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Beställ boken!

Köp den här!

Hur köper man billigt och säljer dyrt? Varför blev boendet en livsstil? Hur stabila är bopriserna egentligen?

Annonser
%d bloggare gillar detta: