Budgivning

Skrämselbud går hem?

Var igår på omvisningen av den här Nockebyvillan på Thaliavägen 80 som tydligen hade lockat över hundra personer i söndags:

Utgångspris 5 990 000. Jämförbar villa ett kvarter bort på Idrevägen 10 säljs nu med utgångspris 6 850 000. Bägge mäklarna lär ska räkna med åtminstone 7,5 M. Det här röda huset har i alla fall inte ett för högt utgångspris…

Första budet är utgångspris 5,99 M. Direkt efter det drämmer någon annan till med 6,8 M. Säkert i hopp om att skrämma bort andra. Men se det funkar nog inte, för om man vill lyckas med det måste man ta utan att fega. 7 miljoner jämnt kanske hade fått de andra att tveka, fast knappast ge upp. 6,8 det är tandlöst som ”skrämselbud”.

Men när funkar det egentligen att skrämma bort andra budgivare? Jag tror det kan vara effektivt om de andra inte har hunnit engagera sig så mycket i objektet. Det måste komma tidigt i budgivningen, gärna direkt som första bud. Och så måste det vara så högt att det känns som ett rimligt slutbud. Och tar man i för mycket så är det frågan om man kanske inte betalar för mycket i onödan. Men i det här fallet är 7 millar absolut inte för mycket för huset, och att försöka skrämmas med ett sådant bud hade varit ”inget att förlora, allt att vinna”, så det hade jag nog kört på. Inte fjösa med 6,8 i alla fall. Det lär inte stoppa någon.

Annonser

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Beställ boken!

Köp den här!

Hur köper man billigt och säljer dyrt? Varför blev boendet en livsstil? Hur stabila är bopriserna egentligen?

Annonser
%d bloggare gillar detta: