bopriser, Budgivning, Objekt

Sista huset på jorden

Sitter i badkaret och badar Hanna, som plaskar förtjust i skumbadvattnet som luktar bubbelgum.

Emma sitter på toalocket och pratar om dagen på jobbet. Jag hör henne inte. Jag ser inte Hanna. Jag har fastnat i tanken på Koltrastvägen, som det var visning på i förrgår – andra advent.

Jag tittar upp från badet och avbryter Emma:

”Fatta att det där lilla radhuset på 115 kvm redan är upp i 7 950 000 efter en dags budgivning, redan före andra visningen som var ikväll! Det är upp nästan 40% från utgångspriset, men framför allt så är det nästan 70 000 kronor kvadraten! Jag fattar inte, det är helt sjukt! Jag skulle säga att 7- 7,5 är rimligt för det, för det var ett rasande fint radhus, men inte 8 millar. Det här bevisar väl om inte annat värdet av att sälja när utbudet är lågt?”

Emma fyller sakligt i:

”Det är nästan inga andra hus till salu nu, så är det ju. Men det beror också på att det är i slutet av säsongen. Folk som varit med och budat hela hösten är trötta på att leta, och tror typ att det här är det sista huset på jorden som någonsin kommer att säljas…”

Går in på nätet för att kolla bilderna igen. Jo, det har ett bra läge, är fint renoverat, men det är ändå litet. Det är ett enplansradhus som från början var 50 kvm, men som byggts till med en halv övervåning och så har man inrett källaren för att få till mer boyta, så det är inte någon riktig villakänsla.

Dessutom ser jag i besiktningsprotokollet att det behöver dränering, och har ett problem som borde få folk att rygga tillbaka. En fuktskada!

”Fuktfläck med pågående fukt förekommer på taklut mot takkupan. Vi rekommenderar en fördjupad undersökning gällande orsak och omfattning och om skador finns i konstruktionen.”

Men sådant slår man kanske bort ur tankarna, när allting annat är så bra, och det gäller att passa på! Har man nu chansen att köpa det sista huset på jorden som någonsin kommer vara till salu, vad spelar väl då en liten fuktskada för roll?

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Beställ boken!

Köp den här!

Hur köper man billigt och säljer dyrt? Varför blev boendet en livsstil? Hur stabila är bopriserna egentligen?

%d bloggare gillar detta: