bopriser

Alex Schulman – en bostadsgambler

Alex Schulman på Twitter igår: ”Har just sålt vår lägenhet! BRA ALEX! Nu står jag utanför skiten när bolånebubblan spricker.”

Till Metro idag säger han att ”en kapitalist inom finansbranschen berättade att han sålt sin lägenhet och flyttat in i hyresrätt för att slippa stå med ett lån när bubblan spricker…Så jag gick hem och berättade för Amanda att bubblan kommer spricka, och nu har vi sålt lägenheten.”

Och Bo Lundgren sa häromdan att han inte skulle våga köpa en lägenhet i Stockholms innerstad där han tror priserna ska falla med 20 till 25 procent. Alex och Bosse kan mycket väl få rätt. Eller så kommer inte vargen den här gången heller. Då är det synd om Alex som ställt sig utanför marknaden när priserna kanske stiger ytterligare. På så vis är Schulman en gambler på bostadsmarknaden. Till skillnad från den försiktighetsprincip han ger intryck av att tillämpa.

Nu tror jag i och för sig inte på några större prisökningar framöver. Men jag har haft fel förr. De bästa experterna har haft fel förr.

Självklart kommer ett prisras. Det är inte frågan. Frågan är när? Självklart kommer det regna någon gång. Men det är också svettigt att gå i gummistövlar varenda dag bara för säkerhets skull.

Hoppas Schulman hittar en hyresrätt, det är minsann inte det enklaste på Stockholms hyresmarknad. Om man inte nöjer sig med att betala hyfsat mycket för nyproduktion en bit utanför stan. Modigt gjort är det i alla fall av Schulmans. Jag skulle nämligen inte ha gutsen som krävs för att gambla med bostaden som insats på det viset.

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Beställ boken!

Köp den här!

Hur köper man billigt och säljer dyrt? Varför blev boendet en livsstil? Hur stabila är bopriserna egentligen?

%d bloggare gillar detta: