Inredning

Fyra kohudar till ”Ljust och fräscht”

För en vecka sedan var jag på genrepet av Schyffert & Lindströms ”Ljust och Fräscht”. Krogshowen om det perfekta boendet som vi aldrig tycks hitta hem till. Herrarna inledde med att säga att ”detta är inte ett genrep, vi är inte färdiga med manus”. Nu har det haft officiell premiär och recensionerna är goda. SvD, DN och Expressen gör tummen upp. Aftonbladet tar i från tåspetsarna och jämför med Hasse & Tage. Jag är inte gammal nog för att veta.

Jag gillade det också, men tyckte det var för långt. De har ingen regissör, och borde skaffa sig någon som säger åt dem att döda en och annan darling som bara blir till onödiga longörer. Men mellan transportsträckorna finns det guldkorn att minnas. De är som bäst när de håller sina respektive monologer. Schyffert om hur svårt det är att leva som minimalist och Lindström om finrummets historia.

Showen är säkert bäst mot slutet av säsongen. När de själva tajtat till det hela lite granna. Då borde den spelas in för teve och bli ett tidsdokument vi kan plocka fram om tjugo år så vi kan garva ännu mera åt hur vi betedde oss på det där inredningstokiga 00-talet då Sverige drabbades av Galna Bosjukan.

Genrepet var en stark trea/svag fyra. Men föreställningen kan nog komma upp i fyra ordentliga kohudar om de finputsar manuset något mera.

Annonser

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Beställ boken!

Köp den här!

Hur köper man billigt och säljer dyrt? Varför blev boendet en livsstil? Hur stabila är bopriserna egentligen?

Hög på Hus på Twitter

Annonser
%d bloggare gillar detta: