bopriser

Självklart att ställa sig i kön

En undersökning från Bostadsförmedlingen visar att drygt sju av tio som köar för en lägenhet i Stockholm redan har en bostad (läs mer på Expressen.se). Jag var en av de 1300 som svarade på deras enkät. Jag uppgav att jag står i kö även om jag redan har mitt på det torra. Det är ju inget problem för de 16% som verkligen behöver bostad. Vi som köar som ”försäkring” mot att inte kunna klara av mångmiljonlån om något oförutsett skulle hända eller som ”option” på en låg hyra i innerstan efter lång kötid, gör ju ändå inte anspråk på de lägenheter som står till buds idag. Själv tänker jag att vi om 20 år ska sälja villan och flytta till hyresrätt istället. För pengarna vi får loss kanske vi hjälper barnen köpa sin första lägenhet eller skaffar ett pensionat i fjällen.

Med den bostadsmarknad vi har i Stockholm är det nog ganska naturligt att så många ändå står i kön. Jag tror att många inser att det gäller att planera i förväg, säger Anders Hedkvist, vd på Stockholms stads bostadsförmedling till DN.se.

Ja, så länge som hyresregleringen finns kvar, kommer en plats i bostadskön vara den bästa framtidsinvestering man kan göra på bostadsmarknaden i Stockholm. Vare sig man behöver bostad eller inte.

Diskussion

En reaktion på ”Självklart att ställa sig i kön

  1. Alltså är det precis som det var i de gamla kommunistländerna när man skulle skaffa sig en bil.

    Vanligt folk får ställa sig i en otroligt lång och växande kö, medan politiker och de som har de rätta kontakterna kan slippa köandet.

    Publicerat av igor | februari 10, 2011, 9:35 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Beställ boken!

Köp den här!

Hur köper man billigt och säljer dyrt? Varför blev boendet en livsstil? Hur stabila är bopriserna egentligen?

%d bloggare gillar detta: