Inredning, Mäklare, Sälja

Lovande satsning på ytlighet

Äntligen har det kommit en mäklare som verkligen satsar på det viktiga – ytan.

Nystartade mäkleriet Fantastic Frank lovar beskriva bostäderna på samma sätt som inredningstidningarna. De lyfter fram att de arbetar med fotografer som vanligtvis inte fotograferar bostäder.

-Vi lånar fotografer inom mode, konst och arkitektur för att ta fram nya fotomanér.

Resumé skriver att det kan betyda att  de lägger ut trettio brickor på golvet eller sätter en sax i väggen inför själva fotograferingen.

Många i Stockholm börjar tröttna på konceptet ”ljust och fräsch” nu, säger Tomas Backman, grundare till Fantastic Frank.

Men de vågar inte riktigt klara sig utan klyschor som ”skandinavisk design” när de utformar sina olika presentationsteman för marknadsföringen av bostaden.

”Med sex specialgjorda teman väljer vi ett som passar karaktären i bostaden. Temat påverkar sen hela processen från fotografering till olika design på prospekten”, skriver de på sin hemsida.

Man kan välja ”Scandinavia” som är är ”ljust och stilrent”. ”Wall Street” – ”spelar på de små strängarna. Passar ett lågmält, elitistiskt och designat hem.” medan ”Boston” är ”traditionellt, borgerligt och akademiskt. Ett hem med mycket konst på väggarna.” Är man riktigt sofistikerad väljer man tema ”Gustaf” – ”de rundade hörnen på böcker som lästs av flera generationer går igen i den här layouten. Stukaturer, fiskbensparkett och takrosetter. Klassiskt adlig känsla.”

Man kan skratta åt ordvalen och hur fördomsfulla dessa teman är. Men då skrattar man nog sannolikt åt sig själv. Jag tror de träffat helt rätt i sin beskrivning av nyrenoverade lägenheter i Vasastan och burgna våningar på Östermalm. Om de bara kan skriva ordentligt också – undvika alla eländiga ”invid”, ”attaché-våning” och smörig ”HOOM”-svenska – så kan Fantastic Frank-konceptet bli riktigt lyckat.

Smart nog driver Fantastic Frank även en egen inredningsblogg, som kan funka minst lika bra som skrytannonser för att locka till sig nya kunder.

Diskussion

3 reaktioner på ”Lovande satsning på ytlighet

 1. Läste om ditt fantastiska boende i DN och tänker bara att du borde börja leva här- och nu. Livet är det som pågår. Du och din familj verkar ha det jättefint, njut av det! Att renovera och jaga vidare på hemnet verkar så ångestladdat och vad skickar det för signaler till barnen? Att allting aldrig är bra nog? Inte ens en flermiljonvilla i Bromma. När dom istället har så mycket att känna tacksamhet över… Börja bo på riktigt i ditt fina hus och hoppas ni stannar där åtminstone till barnen flyttat hemifrån.
  Hälsar Ninni

  Publicerat av Ninni | februari 21, 2011, 12:48 e m
 2. Hej
  jag blev lite förvånad idag när jag läste dagens DN att du använder Hemnet. Själv använder jag alltid http://www.booli.se Där finns fler objekt än på Hemnet, t.ex exekutivauktionsobjekt. Det finns gratistjänst att gå in och se vad t ex grannens hus såldes för. För oss som gillar att på tips och ideer finns inspirationsrutor för vardagsrum, badrum m.m. Bäst av allt du kan gå direkt på ”kartsök” t ex om du söker bosdag vid vattnet ser du genast var alla lediga objekt ligger i det område du är intresserad av. Jag tycker att denna sajt känns mycket mer modern, du behöver inte så många knapptryckningar för att komma fram dit du vill. De har fått flera priser bl.a av Internetworld Magazine/BN

  Publicerat av Barbro | februari 21, 2011, 6:14 e m

Trackbacks/Pingbacks

 1. Pingback: Stockholmarens inredningsego är unik « fantastic franks blog(g) - februari 21, 2011

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Beställ boken!

Köp den här!

Hur köper man billigt och säljer dyrt? Varför blev boendet en livsstil? Hur stabila är bopriserna egentligen?

%d bloggare gillar detta: