bopriser, boränta

Tuffare låneregler pressar bopriserna

SEB drar åt snaran kring bolåntagarna. Banken kräver nu att man ska klara dubbla lånekostnader under ett helt år för att få lånelöfte. Det innebär i praktiken att man måste sälja sin gamla bostad innan man köper den nya, skriver Aftonbladet.

-Det handlar om att kunder inte ska hamna i en situation de inte klarar av, säger Elisabeth Lennhede på SEB till tidningen.

Om fler banker följer efter så är detta en stor, mycket stor grej som håller på att hända. Det innebär att man tvingar ned bolånemarknadens mest fartblinda kamikazepiloter på marken. En åtgärd som kommer bita ännu mera än bolånetaket, som redan sägs ha gett effekt. Med stigande ränta på detta, finns det inget som tyder på att priserna ska fortsätta stiga. Utom folks tro på just detta. Enligt senaste undersökningen i frågan tror allt fler på stigande bostadspriser (till skillnad från mäklarna). Men i brytningstider tar det ett tag innan folk hinner vänja sig vid det nya. Mäklare och spekulanter vittnar i Metro om just detta – hur säljare inte anpassat sig till att man inte längre kan få lika bra betalt och att utbudet därför ökar när deras lägenheter ligger ute längre till försäljning. Vilket i sin tur pressar priserna ytterligare…

Annonser

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Beställ boken!

Köp den här!

Hur köper man billigt och säljer dyrt? Varför blev boendet en livsstil? Hur stabila är bopriserna egentligen?

Hög på Hus på Twitter

Annonser
%d bloggare gillar detta: