bopriser

Tudelad bostadsmarknad

Upp och ned på samma gång. DN Ekonomi har idag den bästa artikeln utifrån senaste siffrorna från Mäklarstatistik. De fångar trenden genom att intervjua Carina Larsson, mäklare för Fastighetsbyrån på Kungsholmen i Stockholm.

-Marknaden är ovanligt svårvärderad… Annars när marknaden börjar gå nedåt ser man en nedgång över hela linjen. Men nu rusar vissa lägenheter iväg i pris och de affärerna går väldigt snabbt. Medan andra, som kanske inte sticker ut lika mycket – ligger på nedre botten, har en hög månadsavgift eller en knepig planlösning – knappt drar några spekulanter och bud alls längre.

Även Pär Gunnarsson på Fastighetsbyrån i Bromma, bekräftar bilden (som jag även känner igen från budgivningarna i mina Västerortskvarter).

-I Bromma har vi ett normalutbud på 15-20 villor, i maj var det nästan fyra gånger fler. Vissa väljer att sälja till underpris, men de riktigt husen går bra ändå.

Utbudet är stort, ja. Dubbelt så många fritidshus, villor som läggs på hög och osålda lägenheter som tvingas gå ned i pris. Även om det blir fler affärer i sommar än vanligt, så borde detta ökade utbud till hösten även återspeglas i sjunkande priser överlag.

Annonser

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Beställ boken!

Köp den här!

Hur köper man billigt och säljer dyrt? Varför blev boendet en livsstil? Hur stabila är bopriserna egentligen?

Annonser
%d bloggare gillar detta: