bopriser

Ny sajt för slutpriser för bostadsrätter

Alla nya nättjänster som erbjuder värdering och slutpriser för sålda bostäder gör bostadsmarknaden allt mer transparent. Booli.se fokuserade tidigt på att erbjuda en söktjänst för slutpriser, fast endast för småhus och tomter. Fastighetsbyrån erbjuder också sedan ett tag tillbaka prenumeration på slutpriser för firmans egna sålda objekt. Senaste tillskottet är slutpris.se, en sajt som kompletterar utbudet genom att samlar prisuppgifter om sålda bostadsrätter i storstadsregionerna.

–Idén föddes när vi var ute och letade lägenheter för egen del, och insåg att den här informationen inte fanns tillgänglig i större skala på internet, säger en av grundarna Emil Wargelius till DN.

Prisuppgifter samlas in från de mäklarbyråer som på sina egna hemsidor publicerar det sista inkomna budet.

–Så småningom hoppas vi kunna få till ett mer systematiskt samarbete med mäklarföretagen, så att de själva kan gå in och verifiera försäljningspriserna.

Sajten är ännu i sin linda, men verkar lovande. Jag skulle gärna se att de lyckades få in mer ”mjuka” fakta om bostaden, t ex om det var renoveringsobjekt eller nyrenoverat. Nästa steg är att lyckas automatisera insamlandet av sådan information som ju finns tillgänglig på nätet så länge som objektsbeskrivningarna ligger ute till allmän beskådan. Vem blir först med den tjänsten?

Annonser

Diskussion

One thought on “Ny sajt för slutpriser för bostadsrätter

  1. Hej Bostadsknarkaren, Emil Wargelius från http://www.slutpris.se som skriver.

    Det är alltid kul när bostadsbloggar uppmärksammar vår sida, så även i detta fall! Tack för bra input om hur vi kan fortsätta att göra slutpris.se än bättre. Vi ska definitivt titta på hur vi skulle kunna få in mer mjuk fakta! Vi hoppas också snart kunna lägga upp detaljerad statistik så att användaren kan bilda sig en helhetsbild över marknaden.

    Emil

    Posted by Emil Wargelius | oktober 11, 2011, 6:34 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Beställ boken!

Köp den här!

Hur köper man billigt och säljer dyrt? Varför blev boendet en livsstil? Hur stabila är bopriserna egentligen?

Hög på Hus på Twitter

Annonser
%d bloggare gillar detta: