Bostadssajter

Hellre Hemnetknarkare än Facebookberoende

Att man inte bara kan vara bostadsknarkare utan även Facebook-beroende, det har vi väl alla haft på känn. Exakt hur det beroendet ser ur är nu kartlagt i Sverige. Resumé återger en studie som visar att var fjärde användare mår dåligt om de inte får logga in på FB regelbundet. Leif Denti, doktorand i psykologi vid Göteborgs Universitet säger till tidningen att han låtit installera en spärrfunktion i sin webbläsare, som gör att han bara kan gå in på sin Facebooksida under de sista tio minuterna av varje timme. Kan man fixa det även för Hemnet och Twitter så vi kan börja leva våra liv igen?

Eller oroar jag mig i onödan? Är det så att man bara har en last åt gången? Själv är jag bara sporadiskt på FB, har gått ned till att bara gå in på Hemnet någon gång under dan för skojs skull. Det är värre med min Twitter. Det kan jag inte låta bli att hålla koll på i mobilen så fort jag får en stund över att fingra på den.

Jag är glad att jag aldrig fastnat ordentligt i Facebook-träsket i alla fall. Det är nog det som är svårast att ta sig ur, då det är mest socialt. Tänk om man missar en inbjudan till en rolig fest? Tänk om man hamnar utanför i kompiskretsens diskussioner? Tänk om man inte direkt får reda på vem som fått barn?

Svårt att inte dras med i vår tids sociala bulimi. Hellre Hemnetknarkare än Facebookberoende. Helst borde man väl inte hålla på med något, antar jag. Men det är redan för sent. Det började tidigt med mail, och sen var man hooked på SMS och så kom MSN och det var ju rena inkörsporten till de här tyngre grejerna. Var är Socialstyrelsen när man bäst behöver dem?

Annonser

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Beställ boken!

Köp den här!

Hur köper man billigt och säljer dyrt? Varför blev boendet en livsstil? Hur stabila är bopriserna egentligen?

Hög på Hus på Twitter

Annonser
%d bloggare gillar detta: