bopriser

Rea på fritidshus?

Allt fler fritidshus är till salu. Förra året sjönk priserna märkbart när utbudet steg. Under årets tre första månader var det nästan 30 procent fler fritidshus till salu än samma period förra året. Det visar statistik från Hemnet, som Göteborgs-Posten tagit del av.

Mest har utbudet ökat i Västernorrlands län – där finns nu 86 procent fler fritidshus till salu än förra året. Utgångspriset har samtidigt sjunkit med 21 procent i området. En bra affär kan man också göra vid köp i Södermanland, där priserna har gått ner med 20 procent, eller i Jönköpings län där priserna sjunkit med 8 procent.

Frågan är hur det slår på priserna framöver. När Hemnet tidigare i mars redovisade sådan statistik (är det egentligen samma sammanställning som ligger till grund för GP´s artikel?) sade en mäklare så här till Hemnet:

 Det är ovanligt att vi har så många objekt så här tidigt på året. I vanliga fall drar säsongen för fritidshus igång vid påsk. Att det redan nu finns ett högt utbud tror jag beror på att marknaden var ganska trög 2011 så många fritidshus ligger kvar till försäljning även i år säger Peter Persson, fastighetsmäklare på Jakobssons Bjäremäklaren.

Och nu säger Claudia Wörmann, analysansvarig på Mäklarsamfundet så här till TT:

-Om man redan har tänkt sig att köpa så är det köpläge nu. Har du tur kanske du kan hitta några som redan är klara i sin process, och vill lämna sitt fritidshus fort så att du till och med kan uppleva din första sommar där.

(läs mer på svt.se)

Annonser

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Beställ boken!

Köp den här!

Hur köper man billigt och säljer dyrt? Varför blev boendet en livsstil? Hur stabila är bopriserna egentligen?

Hög på Hus på Twitter

Annonser
%d bloggare gillar detta: