Boken, Home staging

Fejkade grannar och statister på visningen

Blev intervjuad av Aftonbladet om senaste trenden med allt mer spejsade bilder i bostadsannonserna som en del av ökat mäklarfokus på marknadsföring:

”Alexander Norén, journalisten som skrivit boken ”Hög på hus” om vägen till sin drömkåk, beskriver det som en kapprustning.
– Förr fick man några ihophäftade A4:or med fyra taffligt tagna bilder. I dag är det nästan som ett helt inredningsmagasin kring ett enda objekt. Och titta på bostadsbilagornas annonssidor, där ser allt likadant ut. Alla ‘homestagear’ på samma sätt, säger han.
När skandinavisk minimalism blivit standard gäller det att fånga köparnas intresse på något annat sätt.
En etta på Södermalm gick nyligen till försäljning med hjälp av rockbandet Peter Bjorn and John som på annonsbilderna spelade i vardagsrummet.
– Blir jag mer sugen på att bo där? Nej, men jag får upp ögonen för ett objekt när en kompis mejlar en rolig länk. Det väcker ytterligare intresse som på marginalen kan betyda något. Det är en smart och logisk utveckling som vi bara sett början på, säger Alexander Norén.”

För Aftonbladet berättade jag även om förekomsten av inhyrda spekulanter och skådespelare på visningar:

”I USA förekommer visningar där inhyrda statister agerar antingen spekulanter eller grillande grannar på andra sidan häcken.
Alexander Norén hoppas att trenden inte kommer hit.
– Det är sjukt och kontraproduktivt, dessutom ett sluttande plan där man närmar sig bedrägeri. Men det skulle inte förvåna mig om det kommer, säger han.”

Till Aftonbladets läsare gav jag mina 5 råd om vad man bör göra inför visningen. Då sammanfattade jag essensen av holme staging så här:

Så stajlar du hemmet för annonsen – Alexanders 5 bästa tips
1. Ut med möbler!
– Tänk på att du säljer yta. Få det att se rymligt ut genom att ta bort en tredjedel av möblerna, framför allt stora tunga och mörka möbler. Men ställ dem inte i källaren eller på vinden. Hyr ett förvaringsförråd – eller invadera svärmors garage.

2. Visa rummens funktion!
– Alla rum och ytor ska ha tydliga funktioner. I en lite för stor hall, t ex, kan du göra en arbetshörna. Tänk på att folk har dålig fantasi. Om de inte ser att det får plats sex stolar vid matplatsen tänker de att de inte får plats att äta frukost.

3. Bort med Che Guevara och piller!
– För många spår av en viss personlighet gör att färre kan föreställa sig att bo där själva. Bort med idolporträtt på Che Guevara, Stalin eller Gösta Bohman. Rensa hela badrumsskåpet – för folk kommer öppna det!

4. Gör garderoberna rymliga!
– Rensa bort två tredjedelar av allt i olika förvaringsutrymmen för att visa att här finns jättemycket plats att växa i. In med frukostflingor och vinterkläder i ditt hyrda förråd – eller hos svärmor!

5. Släpp in frisk luft!
– Det ska vara superrent – och inga dofter av varken kaffe, bullar eller parfym. Vädra en timme före visning. Har du tid kan du måla väggarna ett par veckor innan för att få den rena nymålade känslan.

Annonser

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Beställ boken!

Köp den här!

Hur köper man billigt och säljer dyrt? Varför blev boendet en livsstil? Hur stabila är bopriserna egentligen?

Hög på Hus på Twitter

Annonser
%d bloggare gillar detta: