bopriser, Objekt

Persbrandt inte ensam om att ha svårt att sälja

Läser i Aftonbladet att Mikael Persbrandt fortfarande har svårt att få fritidshuset på Gotland sålt (något av en följetong som kvällspressen rapporterat om tidigare). Nu har han lagt ut det till försäljning igen för 4,5 miljoner, summan han betalade för det 2009. Han har väl svårt att tänka sig sälja till lägre pris, då skulle han ju tvingas realisera en psykologiskt mycket jobbig förlust. Men om han inte går ned i pris, riskerar han nog behöva vänta ett tag innan det blir sålt. Om han över huvud taget kan få ut 4,5 miljoner idag. Det verkar nämligen som att det är köparens marknad just nu. Siffror från Booli som DN tagit del av visar att mer än var sjätte säljare – betydligt fler än förra året – har tvingats sänka priset den senaste tiden.

– I osäkra tider drar många ned på sin lyxkonsumtion – och det gäller även fritidshus. Jag tror på en lätt prisnedgång under året, säger Anders Kyhlstedt, vd för Booli till DN. Speciellt under senvåren och före julen kan det vara fyndläge, då många fritidhus är till salu och många ägare tvingas till prissänkningar, tipsar han.

Claudia Wörmann, analytiker på Mäklarsamfundet, bekräftar bilden.

– Ja, det finns mycket att välja på och försäljningen tar längre tid, säger hon till DN.

Malmö intar förstaplatsen bland kommunerna med störst andel prissänkningar på listan över kommunerna med störst fritidshusmarknad. Nästan vart fjärde fritidshus i Malmö har försetts med röd lapp den senaste tiden. Största nedjusteringen i pris har uppmätts i Stockholms skärgård och på västkusten och det gäller framför allt lyxobjekten. Men även vanliga fritidshus upplever längre säljtid än tidigare. Nu tar det i genomsnitt 90 dagar att få stugan såld, 25 procent längre tid än förra året.

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Beställ boken!

Köp den här!

Hur köper man billigt och säljer dyrt? Varför blev boendet en livsstil? Hur stabila är bopriserna egentligen?

Hög på Hus på Twitter

Hög på Hus på Facebook

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 49 andra följare

%d bloggare gillar detta: