Marknadsföring, Mäklare, Sälja

Onödiga pappersannonser

Borta bra, men hemma bäst. Det har gjorts undersökningar på detta tidigare, och resultatet visar alltid detsamma. Vi flyttar inte långt när vi väl rör på oss. Nu senast har Hemnet kollat upp flyttmönstren bland sina besökare. Deras undersökning visar att de allra flesta letar ny bostad i samma kommun eller till och med i samma område som nuvarande bostad ligger i. Endast 17 procent av besökarna letar ny bostad i ett annat län.

Ska man satsa på någon form av annonsering (vilket är lite av överkurs om man är sökbar på nätet), så betyder det att lokal annonsering ger mest valuta för pengarna. Kanske rent av utdelade flyers i brevlådan är det viktigaste av allt?

Sådana här undersökningar är knappast kul läsning för bostadsbilagorna. Där är ju bostäderna inte ens presenterade efter område, utan sorterade efter mäklare. Ett ypperligt bevis på att annonser i bostadsbilagorna mest är till för att göra reklam för mäklaren. Köparna hittar idag bostaden på nätet, medan mäklaren alltjämt bygger varumärke och hittar säljare via pappersannonser. Det kan de väl ägna sig åt, så länge som de inte låter säljaren betala mäklarkedjans varumärkesprofilering. Vissa mäklarfirmor har utmärkt sig mer än andra vad gäller detta. Det vore t ex intressant att se hur mycket Notar tjänar på att kränga annonser jämfört med att sälja bostäderna annonserna sägs vara till för. Att döma av deras prislista så har mäklarfirman med all säkerhet en hygglig marginal på annonserna de säljer på sina kunder.

Diskussion

5 reaktioner på ”Onödiga pappersannonser

 1. Hej, vi har just läst din bok och tyckte i och för sig att den var intressant, vi kommer att recensera den i ett kommande nummer av tidningen, men vi undrar varför den är så dåligt redigerad. Hade du ingen redaktör?
  ”Jag kan inte comitta mig för att köpa”, ”jag tål inte att de kan gå längre än oss i budgivningen”, ”det här kommer gå vägen”…

  Tyvärr gör sådant att intrycket av boken blir sämre. Rekommenderar en ordentlig redaktör till kommande böcker:-)

  Hälsningar
  redaktionen, Gård&Torp

  Publicerat av Gård&Torp | juni 19, 2012, 8:31 f m
  • Hej,

   Kul att ni tyckte boken var intressant! Vad gäller redigeringen så tog du tre konkreta exempel och det var bra för då blir det lättare att ställa följdfrågan:
   – på vad sätt är de tre meningarna exempel på bristfällig redigering? (OBS! jag är inte sarkastisk nu, utan genuint intresserad av att höra vad du tycker mer konkret!)

   Alex

   Publicerat av Alexander Norén | juni 19, 2012, 8:38 f m
 2. Jag tror att Gård&Torp syftar på följande:

  1. ”Comitta sig”. Borde nog skrivas ”binda sig”.

  2. ”Längre än oss”. Många tycker att det borde heta ”längre än vi”, men enligt Språkrådet är Alex konstruktion inte felaktig. Läs mer här: http://www.spraknamnden.se/sprakladan/ShowSearch.aspx?id=id=27068;objekttyp=lan

  3. ”Det här kommer gå vägen”. Många tycker att det ska skrivas ”kommer att gå”. Men inte heller detta är fel enligt Språkrådet: http://www.spraknamnden.se/sprakladan/ShowSearch.aspx?id=id=25982;objekttyp=lan

  Gård&Torp borde kanske använda en redaktör med lite bättre koll? Sedan kan man ha synpunkter på att de logotypskriver sitt tidningsnamn, vilket är felaktigt enligt Språkrådet: http://www.spraknamnden.se/sprakladan/ShowSearch.aspx?id=id=56746;objekttyp=lan

  Publicerat av Clabbe | augusti 29, 2012, 12:13 e m
 3. ”Längre än vi” skulle det förstås stå i punkt 2. Korrigera gärna mitt inlägg, Alex.

  Publicerat av Clabbe | augusti 29, 2012, 12:14 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Beställ boken!

Köp den här!

Hur köper man billigt och säljer dyrt? Varför blev boendet en livsstil? Hur stabila är bopriserna egentligen?

%d bloggare gillar detta: