bolycka, Köpa, Värdering

Så undviker du Petters mardröm

”Det är skämmande hur all denna dramatik har raserat vårt drömboende”, skriver Petter i en överklagan till länsstyrelsen.
Det handlar om att han inte vill att grannen ska få bygga på sin tomt. Petter vill ha privacy och ”hotar” sälja om bygglovet blir av:
”Vi kommer sälja vårt hus samma dag som ni beviljar detta bygglov för då har vår framtid i Åre raserats då vi noga valde vårt drömhus för framtiden”, skriver Petter enligt Expressen i sin överklagan.
Lärdom för alla som planerar köpa hus bredvid ”tom” tomt: det spelar ingen roll om det som i Petters fall fanns ett ”löfte om att inget bygglov fanns” för granntomten. När som helst kan sådant sökas enligt gällande detaljplan. Kolla upp bygglovsreglerna och tänk er in i att grannfastigheten kommer bebyggas maximalt både på bredden och på höjden och så nära ert drömhus som möjligt. Vill ni fortfarande bo där, köp. Annars, ta er en rejäl funderare på om det verkligen är drömhuset för er. Betyder avskildhet mycket, satsa på att köpa en större tomt från början.
I attraktiva områden (som Åre) är det sällan som tomter förblir obebyggda. Inte ens en allmänning kan du räkna med ska förbli obebyggd. Kommunen kan komma att rycka den för att bygga förskola eller äldreboende när de demografiska behoven så kräver.
Stor egen tomt från början är nog enda lösningen för Petter när han ska leta nytt boende efter Åre.

Annonser

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Beställ boken!

Köp den här!

Hur köper man billigt och säljer dyrt? Varför blev boendet en livsstil? Hur stabila är bopriserna egentligen?

Hög på Hus på Twitter

Annonser
%d bloggare gillar detta: