Köp

5 Råd till köparen:

Bortsett från det grundläggande att lusläsa bostadsrättsföreningens årsredovisning, ringa styrelsen, nagelfara besiktningsprotokoll vid husköp, göra en realistisk boendekalkyl…

  1. Titta tills du tröttnar. Ibland har säljaren otur. Desto fler visningar du går på, desto större chans att du springer på ett sådant tillfälle. Och så lär du dig mer om vad du har råd med.
  2. Följ upp alla budgivningar. Då får du koll på det lokala prisläget och känner igen ett fynd när det väl dyker upp. Ring alltid mäklaren och fråga varför det gick som det gick med priset.
  3. Undvik budgivning. Det är lätt att drabbas av ”auktionsfeber” och betala för mycket. Både forskning och erfarenhet visar att budgivning maxar priset.
  4. Lägg ett förhandsbud. Förekom budgivning med ett ”take it or leave it”-bud som känns prisvärt utan att vara något skambud. Många säljare väljer den trygghet framför visning.
  5. Sätt på ett mentalt kyskhetsbälte. Om du ändå hamnar i budgivning, sätt en maxgräns på förhand och håll dig till den! Den som ”vinner” en budgivning är den största optimisten.

Fler tips om hur du bör tänka som köpare finns i boken ”Hög på Hus”.

Diskussion

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: Hög på Hus i Radio1 « HÖG PÅ HUS - maj 1, 2012

Beställ boken!

Köp den här!

Hur köper man billigt och säljer dyrt? Varför blev boendet en livsstil? Hur stabila är bopriserna egentligen?

%d bloggare gillar detta: